• Деси, винаги съм вярвала, че човек е на тази земя с мисия, а ти си се справила чудесно, следвайки инстинктите си. И в този ред на мисли би ли споделила с читателите ми каква е твоята мисия?

 – Колкото повече напредвам по пътя, който съм си избрала, толкова по-ясно ми става, че мисията на всеки един човек, не само моята, е да изразим по-възможно най-добрия начин най-доброто от себе си. И в тази насока целта ми е да вдъхновявам и помагам на всички, които желаят да извървят този път – вярвам в способностите на всеки един от нас, в потенциала на всеки човек да постигне своите цели, независимо дали се отнася да свали излишно тегло, да подобри здраве, навици, да намали стреса и т.н. Чрез моята програма насърчавам и подкрепям хората в грижата за тяхното здраве, не само на тях самите, но и на хората около тях. Защото когато полагаме грижи за себе си, ние всъщност се “грижим” и за хората около нас – когато се чувстваме добре и сме щастливи, ние се отнасяме и към другите по същия начин. Това за мен е “връзката”, към която трябва да се стремим – един “мост” между физическата, здравословна за нас храна и аспектите на живота (отношения, професионално и лично развитие, духовно развитие, физическа дейност), които всъщност са нашият основен източник на здраве, щастие и баланс – ако искаме да си изградим един дълготраен и здравословен за нас стил на живот, в съответствие с нашите цели и мечти.

 • А какво мислиш за нагласата, Деси? Смяташ ли, че тя ни води по пътя към успеха?

 – Да, разбира се, смятам, че е важна. Но тук бих искала да уточня че само “нагласа” за някои хора не е достатъчна – не е възможно да се насилим да имаме нагласа, когато вътрешните ни вярвания никак не отговарят на тази “нагласа”, няма как да “превъзпитаме” за един ден нашите идеи и начини на възприемане, вкоренени от години. Това  е въпрос на процес, който е свързан с немалко време. Процес, в който всяка крачка, дори и микроскопична да ни се струва в началото, е ценна. Така че важното е да започнем да правим стъпки в тази посока – дори и да нямаме нужната нагласа, важното е да вярваме в самия процес. Защото процесът е, който всъщност ще ни заведе до резултата, самото действие в случая и съответно малко по-малко ще започне да се променя и нашата нагласа, ако е била негативна в началото.

 • Аз знам, че негативната нагласа ни самосаботира, улавям се на моменти, че и аз мисля в такава линия, не търся решения, а извинения. Извинение ли е напускането ти на България и какво те накара всъщност да предприемеш тази важна стъпка в живота си?

– На повърхностно ниво бих могла да кажа че и аз, както много наши сънародници в чужбина, реших да изляза извън пределите на България, за да си изградя един по-добър живот на икономическо, финансово и социално ниво. Историята е малко дълга, защото всъщност трябваше да замина за САЩ и да карам второ висше там. Така се случи обаче, че избрах Италия, за което имаше моменти на съмнения, но днес не съжалявам. Мисля, че основната причина, поради която взех това решение не е дори толкова финансова, колкото желанието да разширя моя личен кръгозор, да обогатя и развия собствените си познания и способности. Оставих дори една интересна позиция на работа в родния си град. Някак си навремето в България, за тези неща ми беше тясно, не се чувствах на мястото си и това мое “търсене” ме изведе на този наистина много богат за мен път, макар и трънлив на моменти. Имах нуждата и жаждата да удовлетворя потребността си не само от професионално, но и от едно по-различно ниво на развитие и Италия ми предостави тази възможност на 360°.

БЪЛГАРИЯ Е В МОЕТО СЪРЦЕ

Не е изключено да се завърна в България един ден. Където и да отида, нося с любов и гордост моите корени и това, че съм българка, чужденка, вместо в пречка се превърна в предимство. Ние българите имаме културен произход, който е истинско богатство – предоставя ни редица качества и ресурси, които за другите народи може и да се окажат недостъпни. Парадоксът е че аз трябваше да изляза извън България, за да открия тази ценна за мен черта :)…но истината е, че където и да отидем, ние навсякъде носим “себе си”, и според това как ние се възприемаме, ни възприемат и другите. Разбира се, нищо ново под слънцето. Но може би е по-добре понякога човек да разбере това понятие на родна земя, отколкото в чужбина. Бъдете сигурни че в първия случай пътят не е толкова “стръмен” 🙂

 • Ние сме склонни да се подценяваме като нация и наистина това рефлектира и на        отношението на хората около нас. Каква е твоята визия за живота ти в следващите пет години, Деси?

 – Да, тази визия си я създадох още в началото на моя интензивен курс. Това беше моят проект, който вече се случва – да споделям знания и услуги и в Италия и в България! Днес започвам да имам клиенти и в двете страни, развивам блог на два езика! Но ако трябва да говоря за визия от този момент нататък, да! Новата ми визия за след 5 години е може би малко по-различна.

 • Похвално е, че планираш, защото това ни кара да предприемаме действия в   желаната от нас посока. Знам, че си пълна с идеи и вдъхновение, така че нямам търпение да ми споделиш повече за бъдещите си проекти.

–  Бъдещите ми проекти включват някои нови дейности, които само допълват започнатия от мен проект, а именно – от 4-5 години практикувам и ходя на лекции по медитация. Това е област, която от доста време изучавам и изследвам, и тъй като за мен точно тази практика се оказа повратна точка в моя живот, реших да включа и тази тема в грижата за здравето. Така че смятам да организирам курсове/семинари по нататък. В Италия вече действам в тази посока, засега е като сътрудничество, но желая да прерастне и в нещо мое, като автор.

Друг проект е един нов продукт, който за в бъдеще смятам да включа като добавка към моята програма, ако за някой се окаже неговото решение. Става въпрос за есенциални етерични масла. Аромотерапията е малко подценявана според мен област, но е всъщност един изключително богат, многоизмерен свят! Етеричните масла, в чистия си и концентриран вид, имат изключително силен терапевтичен ефект, и освен на физическо и умствено ниво, най-важното за мен е че действат също и на емоционално ниво. Този продукт е свързан и със възможността за допълнителен доход, който има това желание, да развие бизнес.

Финансовата независимост също спада към един от аспектите на “здравословния” начин на живот, тъй като ако имаме парични притеснения, думи като “щастие” и “здраве” могат да се окажат твърде далечни за нас понятия.

Това са основните ми бъдещи цели засега, има и други но живот и здраве ще им дойде времето.

 • В тази насока се развива и нашият екип, намерили сме уникален продукт и система и създаваме свой бизнес с минимални инвестиции. Чудесно е, че все повече хора се ориентират към идеята за допълнителните доходи и впоследствие изграждане на финансова независимост, защото системата на тази индустрия го позволява. А какво ще ми споделиш около начините човек да изглежда и да се чувства по-добре?
 • Какво би посъветвала нашите читателки, които се           интересуват от темата за            теглото?

-Мисля че напоследък доста нашумя така нареченият “холистичен” подход, а именно – подхождаме “цялостно”, що се отнася до здраве, здравословно хранене и начин на живот. Не може човек да “работи” само върху физическа форма и диета, въобще върху здраве и здравословни проблеми, без да обърне внимание на вътрешната страна на нещата, без да потърси някои отговори, например – накъде се е запътил, когато подобри физическа форма или диета? Защо иска да свали тегло? Разбира се, някои хора нямат нужда да си задават такива въпроси, имат добра работа, редовно спортуват, хранят се добре. Но всичко това може и да не се окаже достатъчно някой ден и малцина са тези, които ще искат да си го признаят.

Когато човек работи в холистична насока, за да изглежда и да се чувства по-добре, освен върху диета, навици и да подобри физическа форма, работи основно върху своя вътрешен свят – отдавна забравени цели и мечти може да излязат на показ. Работи върху отношенията си с околните, както и върху своето развитие – не само професионално; научава се да разпознава сигналите, които тялото му изпраща, а не да следва сляпо съвети; научава се да “слуша” себе си, защото ние всички притежаваме онези вътрешни качества и ценни ресурси, които ни превръщат в най-добрите специалисти на нашето здраве и щастие.

С МАЛКИ СТЪПКИ КЪМ ГОЛЕМИ РЕЗУЛТАТИ

Бих посъветвала всички, които се интересуват от темата за здравословно хранене и как да смъкнат тегло, да подходят постепенно, в началото с малки промени и стъпки, градуално. Основната грешка е че всички тръгваме от “раз” – искаме изведнъж всичко да променим: хранене, навици и ни интересува преди всичко крайният резултат, тоест веднага да свалим излишно тегло!  И за колко време сме способни да поддържаме такова темпо? Да, резултатите са важни, но още по-важен е самият процес, защото не става въпрос за “краткотрайна” чудотворна диета, а за трайна промяна, която да ни остане за цял живот! При това – без да изпитваме ограничения! Но за постигането на трайни резултати се работи цялостно, стремим се освен в храненето, да намерим и създадем хармония и в нашето ежедневие.

Много често имаме проблеми с храносмилането или с килограмите въз основа на стрес и да обръщаме внимание само на това как да се храним здравословно само по себе си не е достатъчно. Когато отстраним или балансираме факторите, които са причина за нашия стрес, много често и килограмите започват да се “топят” чудодейно, с малки усилия от наша страна. Разбира се, всичко това включва и здравословен хранителен режим, но в центъра на този процес не е поредната модерна “тренд” диета, в центъра на този процес трябва да поставите вас самите.

 • Много си права, Деси, ние си бъбрихме с теб и ти ми сподели, че човек трябва да се детоксикира не само на ниво тяло, но и душевно, това много ми хареса като концепция. А ти смяташ ли, че максимата „Здрав дух, здраво тяло“ е актуална и днес?

– Да, смятам че това е една вечна аксиома – едното без другото не може! Двете неща са взаимосвързани, ето защо цялостният подход е един от най-добрите за мен инструменти, ако искаме да се радваме на добро здраве, да имаме дълъг и щастлив живот, който да ни носи радост и удовлетворение на различни нива! Откъде точно да започне човек, е различно за всеки. Важното е да започне! Това е най-доброто, което можем да направим, както за себе си, така и за света около нас!

 • Има ли въпрос, който не се сетих да ти задам, а ти искаш да ни кажеш нещо повече?

 -Не, мисля че бяха доста изчерпателни  въпросите 🙂

 • Какъв апел или пожелание ще отправиш към нашите читатели?

– Пожелавам на всички читатели и читателки да намерят своя източник на вътрешен потенциал и щастие!

Какво е това , което ви прави щастливи? Помните ли вашите мечти? В колко от тях повярвахте? Къде във вас се намира източникът на вашата жизнена сила и възможности?

Животът ни, когато говорим за здраве и не само, зависи изцяло и изключително от нас самите! Никой не може да ви даде здраве и щастие! Но вие можете да ги изградите! Вътрешната ви сила е вашият най-ценен ресурс, остава само да я разгърнете и да благоденствате от нея!

 • Благодаря ти, Деси, за супер искреното интервю, радвам се, че познавам такива стойностни хора като теб и ти пожелавам феноменални успехи. А за нашите читатели ще споделя твои контакти, за да бъдеш откриваема за всички, които искат да намерят баланса в живота си. 
 • http://desivladislavova.com/, http://desivladislavova.com/contatti/

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.