31-ви декември 2019 година

Дългоочакваният момент на равносметките дойде и за мен. Не знам дали този момент ми харесва, старая се да си правя равносметка всеки ден. Ставам с благодарност всяка сутрин и не приемам живота си, и този на моите близки, за даденост.

Тази година ще посрещнем Новата година в Балчик, а децата ще останат в Добрич при родителите ми. Когато пристигахме сутринта в Добрич, ме обзе странно чувство. Това е усещане, което не можеш да замениш с никое друго.

 

Заветната цел

Пътуваме с колата към Балчик, опитвам се да напиша нещо, но никак не ми се получава. Зарязвам писането, отивам да си създам нови емоции. Само двама от компанията, с която ще празнуваме, са ми близки. Имало е моменти, когато това би ме притеснило, но вече не. Едно от нещата, на които Форевър ме научи е да се опитвам да опознавам хората срещу себе си и да задавам правилните въпроси. Не знам дали съм добър разказвач, но съм добър слушател. Обстановката беше непринудена, компанията свежа, емоциите бяха на ниво.

 

1-ви януари 2020 година

Продължавам с писането вече в новата година. Снощи имах интересен разговор за корените и миналото на българите. Винаги съм вярвала, че за да познаеш себе си, трябва да познаваш миналото си. Това знание ти дава възможността да грабнеш това, което е приложимо в настоящия момент и да бъдеш осъзнат, когато правиш своите избори. Не смятам, че това е патриотизъм, не съм човек на крайностите, винаги се опитвам да разбера и другата страна, но изказвания от рода: “ За мен тия традиции са голяма глупост.“ – направо ме вбесяват. Опитах се да запазя добрия тон, но цяла вечер разговорът умишлено беше връщан към тази повратна точка. Стана ми гнусно и неприятно, този човек се биеше в гърдите, че е един нормален българин. Такива ли сме „нормалните българи“?  Да, човекът принадлежи на дадена общност, харесва му или не, той е стадно животно. Като такова той трябва да брани себе си и общността си, иначе бързо бива заличен като вид. Такива са моите размишления в началото на 2020 година.

Няма да си правя равносметки, няма да си давам и обещания, ще следвам сърцето си, ще пътувам, ще обичам, ще се наслаждавам на моментите тук и сега и ще живея.

Благодаря ти, Вселено, че ми даваш този шанс!

 

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.