Какво са фибрите?

Простичко казано това са баластни вещества, които се съдържат само в растенията. Те помагат на растението да стои изправено. Човешкият организъм няма ензим, с който да ги разтвори и така те се отправят необезпокоявани към дебелото черво. По пътя си те изпълняват функцията на „чистачи“ на човешкия организъм за вредните бактерии и подхранват полезните.

За какво ни помагат?

Въпреки че не хранят клетките ни, те спомагат за регулиране на кръвната захар и за естествения детокс в нашето тяло. Също така се грижат за сърцето ни, контролират теглото ни и предпазват от някои видове рак. Превенцията срещу диабет, също може да се дължи на техния балансиран прием, защото намаляват нивата на лошия холестерол. Здравата кожа е сигурен знак за добъро количество прием на фибри.

В кои храни можем да ги открием?

  • плодове – кайсии, ябълки, малини, банани, авокадо и др.
  • зеленчуци – брюкселско зеле, карфиол, броколи и др.
  • варива – зелен боб, леща, грах
  • зърнени храни – всички видове трици

Много често обаче нямаме нужното време да се храним балансирано и да приемаме достатъчно количество фибри. Това води до увеличаване на лошите бактерии в нашия стомах и промяна на алкално-киселинния баланс в тялото ни. Когато това се случи, фибрите може да предизвикат обратния ефект, защото стимулират не добрите, а лошите бактерии. Тогава към менюто си трябва да добавим и доказани пробиотици, за да възстановим баланса в тялото.

Съвети

  1. Когато не успявате да си набавите необходимото количество фибри чрез храната, използвайте фибри в пакетче. Можете да ги носите навсякъде със себе си и така ще сте сигурни, че сте си набавили нужното количество за деня.
  2. Избягвайте прекомерната употреба на фрешове и изцедени сокове, защото там фибри НЯМА.

Защо фибрите са толкова подходящи за женския организъм?

Жените са склонни да трупат повече мазнини от мъжете, а именно там се крият и токсините. Когато се борим срещу токсините, освен балансиран прием на фибри, трябва да включим спорт и сауна. Така ще можем да отделяме токсините по няколко начина. В повечето хранителни режими има въведени дни за детоксикация. Това са дни, в които се приемат основно течности и леки храни. Организмът се поставя в процес на функциониране, който не е нормален за него. Така отстраняването на токсините е по-ефективно. Неслучайно в 9-дневната програма Клийн 9 имаме присъствие на двудневен детокс и прием на фибри през целия период на програмата.

 

 

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.