Здравей, Валя! За хората, които ни познават не е тайна, че сме приятелки от дълги години, така че твоето представяне ще го направя аз 🙂

Добре, по-естествено е така. Нали хората все казват: „Нека другите говорят за мен“, ето – аз си имам теб да ме представиш! Благодаря! Сигурна съм, че ще намериш най-точните думи.

Валя е от хората, с които животът ни среща, за да ни научи, че приятелството е много повече от това да делим една обща маса. В нейно лице винаги съм усещала подкрепа, дори и да не съм твърде права. Чувството да си разбран без да говориш много и липсата на напрежение във взаимоотношенията ни, е съхранила нашето прятелство такова каквото е. Валя е балансьор, понякога твърде крехка и плаха според моите овнешки разбирания, но не всичко се решава с рогата напред… Пътищата ни се преплетоха още, когато си дадохме сметка, че сме си купили имоти в съседство и ще раждаме почти по едно и също време. А когато се оказа, че и мъжете ни са съученици, нямаше вече място за съмнение, че силата на привличането ни е събрала. Сега и двете практикуваме професията учител и споделяме отново сродни интереси и в професионалната сфера. Валя е и един от първите ми партньори във Форевър. Не й беше нужна много информация от моя страна, за да се включи в екипа, защото когато отношенията са изградени на доверие, не съществуват предразсъдъци…

Темата ни е свързана с детското здраве и неговата превенция. Какви начини за превенция използваш при Янтра?

Вярвам в холистичния подход в опазването на здравето – храненето, спокойствието, хидратацията и добавките. Всички тези неща в комбинация ни поддържат здрави. За щастие, Янтра има силна имунна система и рядко се е разболявала сериозно. Но дори в такива случаи (например когато имаше салмонела) именно тези неща са помагали. Справянето пък с конкретния проблем ми носи нова увереност – вече знам как. Така стана с използването на природен антибиотик като прополиса – как да не съм убедена в неговата сила като изигра главната роля в борбата с тази упорита бактерия – салмонелата, както и при няколко ангини?

Случвало ли ти се е да подходиш скептично към метод за превенция или лечение и после да промениш мнението си?

Сега се опитвам да си спомня как съм оценявала хомеопатията преди…Не мисля, че съм имала твърде категорично мнение. Но като начин за лечение я открих сравнително скоро и доверието ми е голямо. Резерви имам само по отношение на антибиотиците – не вярвам в този вид лечение, имам лош опит – както собствен, така и с Янтра. Добавките винаги съм ги харесвала, разбирала съм нуждата от тях и са част от ежедневието на моето семейство. Мисля си, че има толкова методи, за които нищо не знам и съм отворена да науча повече за тях.

Кои са източниците, от които черпиш информация, свързана с детското здраве?

В ерата на интернет няма как да пропусна този източник на информация. Доверявам се също на семейния лекар хомеопат, на натрупания си опит и на проверените вече неща. Вярвам в силата на природата да ни лекува, така че чета и на тази тема.

 

Паникьосваш ли се, когато видиш симптоми на разболяване?

Честно казано – не обичам изобщо да сме болни…Имам някаква тревожност на тази тема, но тя е естествена. Тук ще спомена, че използвам конкретни добавки на компания, с която си сътруднича от години. Така че те спадат към проверените неща, които споменах по-горе. Това ми дава спокойствието да знам следващата стъпка – увеличавам дозите, които давам за превенция. Толкова е просто, дава ми сигурност и ме успокоява. Ако трябваше всеки път да избирам между билки, етерични масла, най-новия имуностимулант от аптеката и какво ли още не, щях да се чувствам объркана и това да направи преживяването още по-неприятно.

На кои полезни навици държиш вкъщи?

Спокойствие, сън, хидратация, хранене…Мисля, че за възрастните е важно да намерят своя начин за справяне със стреса, а за децата – да почиват, да не се превъзбуждат. Не се вманиачавам, честно казано.

Случвало ли ти се е да ограничаваш детето си, за да е по-здраво? Привърженик ли си на този метод?

Само от захар и телевизия. Ако трябва да съм честна – не съм добра в ограничаването. Аз съм доброто ченге! За щастие обаче детето ме разбира и когато й кажа: „Стига!“  – ме слуша. Благодарна съм й за това, както съм благодарна и на лошото ченге – моят съпруг, за подкрепата, когато се налага.

 

 Забраненият плод най-сладък ли е за децата?

И не само за децата! Когато забраняваме нещо, трябва да се аргументираме – иначе децата го усещат като несправедливост.

Пожелай нещо на нашите читателки.

Пожелавам здраве, подреденост в мислите и спонтанност в чувствата и действията. Оказа се, че живеем в сложни времена и ще трябва да се адаптираме. Така че пожелавам на всички да чувстват подкрепа и да бъдат оптимисти. Чакат ни много хубави неща!

Ако това интервю ти е харесало, ще се радвам да го споделиш, за да сме полезни на повече хора 🙂

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.