Здравей, Илина, разкажи ни малко повече за себе си.

Здравейте, казвам се Илина. Обичам калинките, книгите и добрите приключения. Вярвам в магията на хората и тяхната сила. Да обясня за калинките. Освен че са красиви и червени, те носят желанията ни. Те са като пратеници, които събират желанията ни и ги носят, където е нужно, за да ни помонат да се сбъднат.

Понеже Илина скромничи аз ще добавя за нея, че тя е учител с иновативни възгледи, креативна мисъл и нестихващ ентусиазъм, който струи от нея само докато я погледнеш.

 

Знам, че обичаш да пътуваш със своето семейство. Кои са любимите кътчета от България, които те зареждат?

Прекрасно място, със силна и позитивна енергия, което обичам, е Белинташ. Белият камък  крие много мистерии, разкрива чудна гледка. Преходът до там е лесен и ненатоварващ. Посетих го и в осмия месец от бременността си. Винаги се зареждам положително в близост до вода. Имам любими плажове, които и сега ме карат да се усихвам. Това са Приморско – южна дюна, Силистар и Шкорпиловци. За  силно енергийно място, на което съм била, винаги първо се сещам за Демир Баба Теке. Още, докато се спускате към него, може да усетите енергията, която тече там. А легендите и ритуалите, свързани с мястото и християните, мюсюлманите и алианите, които са вярвали и са се моли там, са безчет.

 

Ако трябва да определиш здравето си, характеризирайки го с любима книга, любим филм, любима мисъл, кои биха били те?

„Човекът извън обществото е или Бог или звяр“ – Аристотел. Като свръхемоционална личност, много голяма част от настроенията и съответно повлияния ми здравен статут, се влияят от заобикалящия ме свят. Смятам се за доста здрава на физическо ниво, но обичам емоциите и обичам да ги показвам, което често остава неразбрано и води до любимата ми отбранителна позиция – гняв или други душевни дискомфорти.

Ще ни разкриеш ли твоите ритуали, свързани със здравето на семейството ти?

Освен добрия генофонд се старая, спрямо сезона, да ни набавям нужните витамини и минерали чрез природни добавки и хранене. Освен стандартните добра хигиена и каляване практикуваме солени бани, солна лампа и натривки със сол (явно вярваме в магията и на солта). Дъщеря ни вече е по-голяма и ще включим ароматерапията и етеричните масла обратно в играта. За да има имунитет , той трябва да се създаде. Оставям любопитството й да работи и да се сблъсква с микроби и бактерии. Тук мисля, че отговарям и на следващия въпрос . Както се казва: Око да види, ръка да пипне. Не смятам стерилната среда за полезна, за когото и да е. За да се научи да се бори, трябва да поопознае бацилите. Ако се наложи да се помага, за да се пребори, използвам билкови продукти. Ако положението е сериозно и тежко, съвременната фармация има множество решения. Не оставям детето си да се мъчи, но и не поощрявам за всяко кихване – лекарства.

Харесва ми, че изпробваш различни методи за изграждане на имунитет. Вярвам, че всяка майка трябва да открие какво работи за детето й, защото ефективното за един, се оказва безрезултатно за друг. И аз си имам помощници в подкрепа на детското здраве. За всички тях съм разказала подробно в раздела Детски имунитет.

 

Скачането в клани локвички е любимо занимание, а ако се включи и хвърляне на камъчета, става още по-чудесно. При малките деца сетивата са по-развити, ние сме свикнали основно да виждаме (около 70% от възприятието ни), но децата усещат и имат нужда да развиват и задоволяват сетивата си. Преди да проходи и да успява да изследва навън, често й правех сензорни торбички. Любими й бяха освен с цветно тесто, с вода и грахчета. (Ако го залепях на пода, започваше да мачка грахчтата, което ми даваше 20-30 минути свобода.)

 

Токсичността е навсякъде около нас: токсични хора, токсични взаимоотношения, токсични храни, токсичен въздух…Правиш ли нещо, за да помогнеш на тялото и душата си да се отърват от тази токсичност?

Освен зареждането чрез пътуване и посещение на интересни места, като избираме места с подходящ за сезона басейн, имам бягството си в книжния свят. Четенето ме спасява от лудостта на съвремнния свят, помага ми да релаксирам и да се отърся от дадена ситуация. Пречистване на тялото правя чрез гладуване по време на фазите на Луната и отново билки –под формата на чай и етерични масла. Използвам множество семена и подправки в ястията. При възможност ходя на рейки. Разбира се, добър лекар са усмивките и прегръдките вкъщи, топли думи с приятели , свеж въздух и спокоен ум, но тревоги , задачи и лоши очи, никога не липсват. Не съм достатъчно концентрирана да медитирам или нещо такова, но вярвам, че помага, когато си изготвям мисловна карта с положителни неща или списък, за да се справя с по-малко напрежение. А понякога и чаша вино върши работа.

Моята тайна за справяне с токсичността е детокс режимът Clean 9.

 

Пожелай нещо на всички бъдещи и настоящи майки

Понякога е трудно, понякога е изнервящо , но тази малка усмивка, която вече бяга вкъщи и прави бели винаги намира начин да ме разсмее и съм благодарна, че я има. Майчинските излияния винаги звучат лигаво особено за хората без деца – затова към съветите. Никога, ама никога не говорете за акото на детето си, като за нашето ако. Всички от сорта на: „ние акахме“, „ние ядохме“, „ние се оригнахме“ и други….просто НЕ. Подхождайте с хумор към тъпите въпроси като: „Защо реве?“, „Къде си го повела в това време?“ Поредицата въпроси, зададени към детето с цел да отговори майка му и други в подобен стил… Лудницата е голяма, има добри и лоши дни, това е нормално. Всяко дете е различно . Пенка може и да проходи на 6 месеца, а всичките зъби на Добри да са избили на 3 месеца, за Жулиета, която смята наум и свири на цигулка, а още няма годинка, няма да говорим, важното е детето да се чувства добре и обичано. Каквото и да правите, вашето дете ще прилича на вас. Възпитайте себе си, за да копира детето ви човек, който харесвате.

Пожеланието ти искрено ме разсмя. Надявам се тънката ти ирония и откровената ти искреност да бъдат оценени подобаващо. Понякога си мисля, че толкова много се вживяваме в новата си роля на майки, че сякаш забравяме за собствената си идентичност. Вероятно това е причината несъзнателно да се използва употребата на 3 л. мн. ч. Така или иначе е хубаво да не забравяме кои сме ние като личности и да възпитаваме и децата си да бъдат такива. Да се разграничават от нас, да следват собствения си път…

Ако това интервю ти е харесало и искаш да бъде от полза и на други майки, ще се радвам да го споделиш 🙂

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.