Индустрията  МЛМ

Дълго време се чудех защо хората имат негативно отношение към ММ (мрежовия маркетинг) и установих, че това се случва поради няколко причини, което ме провокира да напиша тази статия. Като за начало ще се опитам да дам малко повече информация за самата индустрия. Мрежовият маркетинг е начин на движение на стоки. Това е индустрия, която може да срещнете под много имена като: Мрежови маркетинг (ММ), Мулти Левъл Маркетинг (МЛМ), Маркетинг на много нива, Контактен маркетинг, Маркетинг на препоръките, което и име да срещнете, трябва да сте наясно, че това е една от най-бързо развиващите се индустрии и от вас зависи дали да яхнете гребена на вълната или да разчитате само на един източник на доходи, какъвто е традиционната ви работа.

МЛМ е символ на високо качество, грижа за крайния потребител, желание за непрекъснато усъвършенстване и обновяване на състава на продуктите и не на последно място – възможност. Възможност за всеки един човек, който е предприемчив, но няма начален капитал, да създава свой бизнес.

Системата, която използва индустрията изключва посредниците по веригата, както и рекламите, които излишно оскъпяват продукта и така до крайния потребител достига продукт, за който той има сертифицирана гаранция. Съотношението цена качество не може да се сравни с никой продукт, който е преминал през складове, търговци и магазини.

Маркетингов план

Разбира се, всяка компания, избрала този метод за придвижване на стоки, има свой маркетингов план. Това е бизнес план, който поставя на една и съща позиция всеки новак  в това начинание. Тук е моментът да уточня, че всеки може да си постави различни цели, но за да стане това трябва да е наясно какво точно би могла да му предложи конкретната компания. Повече за компанията, с която аз избрах да си сътруднича и предимствата на нейния компенсационен план, можете да видите тук https://www.youtube.com/watch?v=Zz6ziqUCWqI

Проблеми и решения

И така проблем № 1 е, че липсва достатъчно информация за тази система в България. Идеята е много проста и копируема – използваш системата и уникалния продукт на дадената компания, за да развиваш нещо свое. Доказан модел в цял свят, който работи на принципа на франчайз. Системата стимулира израстването на всички партньори и за тази цел са създадени обучителни материали, които всеки нов сътрудник може да използва. На практика, тук няма конкуренция, колкото по-успешни са нашите сътрудници, толкова по-успешни ставаме и ние – гениално. Всеки е мотивиран да даде най- доброто от себе си без да се чувства ощетен. Как обаче да убедим хората около себе си, че това работи?

Проблем № 2 е, че поради грешна интерпретация на сътрудници, които очакват лесни печалби, новите очакват резултати без да развиват умения. Получава се пренасищане на некомпетентни кадри, които нямат нужния професионализъм, за да привлекат и задържат правилните хора. Така се създава грешен имидж на индустрията и започва да се забелязва отлив на включилите се и недоверие към този тип бизнес. А всъщност  и тук както във всеки бизнес има различни типове хора с различни принципи. Да вземем за пример един майстор на дограми –  материалите, които използва може да са от най-високо качество, но ако целта му е просто да ви вземе парите, вместо качествено да свърши работата, резултатите ще са трагични. Така е и с компаниите в този бранш, те може да имат високо реноме, да нямат задължения, да са финансово стабилни, да държат големи пазарни дялове в цял свят, да имат уникални продукти, но ако ние като техни сътрудници решим да използваме хората, които искат да се включат не като ценен ресурс, а като хора, чрез които да постигнем единствено собствените си цели, резултатите отново няма да са в полза на „майстора“.

И така информацията е ценен ресурс, използвайте я правилно. Изграждането на умения е задължително, както във всяка друга работа, така че станете професионалисти в тази област. Фокусирайте се върху тези неща  и успехите ви няма да закъснеят!

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.