Минералът калций

Калцият е един от най-често срещаните минерали в човешкото тяло. Неговите ползи не са една или две. Той е изключително важен за формирането на костите, за превенцията от остеопороза и за движението на нервните импулси. Почти цялото количество Калций се съдържа в костите и зъбите. Възможните симптоми при недостиг на калций са остеопороза, чупливи нокти, мускулни схващания, застъпване на зъбите и проблеми със съня. Човешкото тяло не произвежда калций. За да си го набавим, ние трябва да приемаме подходящите храни. При достатъчен всекидневен прием кръвното ни налягане ще е стабилизирано, сънят ни ще е спокоен, а кожата ни няма да изглежда суха и лющеща се.

 

Как да си го набавим?

На този въпрос можем да си отговорим лесно, като се замислим как кравите си го набавят 🙂 Всички зеленолистни са пълни с калций. Зеленолистните са богати също и на магнезий. Неслучайно двата минерала вървят заедно за пълноценното им усвояване. В статията ми за „10 ползи от магнезия“ можеш да разбереш повече. Млякото и млечните продукти са всеизвестен източник на калции, друг е въпросът доколко той се усвоява от организма. Калций можем да си набавим също и от риба и тофу. Специалисти съветват всекидневният прием на калций за възрастни да е между 1000-1200 mg.

 

Кои са добавките на Форевър, в които има магнезий и защо да приемаме точно тях?

Добавките на компанията са щателно разработени в лабораторни условия. Не са тествани върху животни и са с много висока степен на бионаличност (усвояват се напълно от организма). Добавките са подходящи за вегани и вегетарианци, а формулите им се хелатни (излишното количество не се натрупва в организма).

10 ползи от приема на калций

  • поддържа плътността и здравината на костите
  • спомага за съсирването на кръвта
  • подобрява ефективността на съня
  • спомага за добрия вид на кожата, косата и ноктите

 

Кои са факторите за изчерпването му?

  • напредване на възрастта
  • дефицит на вит D
  • прекалена консумация на храни, които съдържат фосфор
  • недостатъчен всекидневен прием

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.