Свят без граници

Да успея в България – химера или реална възможност? Много често чувам хората от старото поколение да споменават как е било по времето на този или онзи режим. Загледани в миналото те, всъщност, пропускат възможностите на бъдещето. Новите технологии направиха така, че за българина да няма граници особено ако естеството на работата му е свързана с лаптоп или телефон. За новото поколение се отвори един портал. Той може да го преведе към необятни светове и безгранични постижения.

 

Има ли безплатен обяд?

По-голямата част от българите са пословични със своя скептицизъм и чувството, че всяко нещо в живота им се случва, ако имат „връзки“. Има ли всъщност възможност един млад човек, който излиза от обикновено смейство да преуспее? Не казвам, че е лесно, но примери в тази посока има много. Хванете коя да е сфера и намерете такива примери, за да се уверите, че всеки може да успее, стига да е мотивиран и да знае какво иска. В момента виртуалното пространство е препълнено с безплатни курсове, статии с полезно съдържание, видеа с ноу-хау. Всеки може да вземе най-доброто за себе си и да се самодисциплинира. Да се програмира за успех. За качествата, които е нужно човек да притежава, за да успее, ще напиша повече в следващата си статия.

 

Кои са външните фактори, които ме саботират?

Много успели хора признават, че качеството на образованието не е на нужното ниво в България. И причината не е, че липсват специалисти, а в това, че не се усвоява правилната информация. Учебните програми са разработени с идеята да обяснят какво и как, но не и защо. Прекалено много информация, която трябва да се наизустява. В същото време, липса на практика и придобиване на умения, които могат да те направят конкурентен на пазара на труда. (Неслучайно отличниците на випуска чистят басейните на двойкаджиите баровци.)

Другата основна външна причина за нашия страх да действаме, е нашето обкръжение. Трудно е, когато всички около теб са негативни и ти казват, че идеята ти няма как да се реализира. Трябва да продължаваш сам напред. Трудно, но не и невъзможно… Просто смени средата. Започни да ходиш на събития, в които да присъстват опорните точки, от които ти се нуждаеш и лесно ще намериш съмишленици.

 

Работа като работа

Тъй като децата ни не успяват да бъдат насочени още в училище към своето призвание, като възрастни те смятат, че работата е равна на скука. Работата трябва да е нещо, което ни вдъхновява и ни кара да ставаме и лягаме преизпълнени с енергия, защото само така можем да бъдем иновативни и креативни.

Преди време възникна инициатива „Твоите 25 причини да успееш в България“. Тя има за цел да накара младите хора да останат тук и да се реализират качествено в родината си. В нея се включва както бизнесът, така и държавата, защото такива кампании имат за цел да обединяват.

„Силата е в теб“ е друга рекламна кампания, която разработва серия от видеа, съвместно с американското посолство, за да покаже, че и в България може да се случи промяната. В момента се работи активно в четири направления – образованието, подаване на сигнали за нередности в градовете, доброволчеството и обезлюдяването на селата.

Друга актуална кампания, която се организира от http://careershow.bg e кампанията „Стига мрънка“, която буквално ще принуди хората да престанат да се оплакват, а да вземат живота си в свои ръце. А като добър начален тласък на тази промяна е възможността за младите хора да присъстват на грандиозно кариерно събитие, което ще се проведе на 10-и септември в зала „Арена Армеец“. Това ще бъде кариерно изложение, в което ще вземат участие над 150 работодатели и 2000+ квалифицирани кадри. В събитието ще има и още много други съпътстващи активности, които ще имат за цел да насочат участниците към личностно развитие, търсене на баланс и програмиране за успех.

Е, все още ли смяташ, че в България няма как да успееш и държавата ти е виновна за всичко?

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.