В първата си статия „Мога ли да успея точно в България“ разкрих пред вас защо човек може да се реализира и на територията на нашата страна.

Разбира се, не казвам, че всеки успява, защото не всеки има качествата, но предпоставки за това има и в България. Споделям с вас няколко правила, които могат да ви бъдат полезни по пътя към промяната.

 

Винаги преследвай докрай целите си

Не е лошо човек да не успява от първия, втория или третия път, лошо е човек да не е сигурен дали точно в това иска да успее.

Нека ви разкажа една история. Не съм от хората, които търпят поражения. Рядко преклонявам глава. За мен е равносилно на абсолютен крах. Случи се така, че нямах работа, трябваше спешно да си намеря какво да е. Бях изпуснала конкурсите за учителските места и се налагаше да чакам чак до следващия септември. Казах си, че няма да подбирам. Започнах работа, която въобще не беше по моята специалност. Работа, в която трябваше да стартирам от нулата, защото нямах никакви познания. Беше ми адски трудно, но не се отказах. Проблемът не беше в това, че ми е трудно, а в това, че тази работа не беше моето нещо. Научих се да правя нещата, които се изискваха от мен, но се усещах подтисната, неудовлетворена и неоценена. След време напуснах, изпитах огромно облекчение и жажда за живот. С това искам да кажа, че задължително трябва да си сигурен, че точно това е целта, която си струва да преследваш. Иначе влагаш неистови усилия в нещо, което няма да ти донесе удовлетворение. Намериш ли това, което наистина те вдъхновява, тогава опитите нямат значение. Всички ще са успешни, защото дори и неуспешните те учат на нещо ново и различно.

 

Понякога ти си проблемът

Винаги има два начина, по които можеш да кажеш какво не одобряваш в своя събеседник. В единия случай тонът и думите, които използваш, биха могли да звучат много обидно и вместо желания резултат да предизвикаш ответна реакция. В другия случай, влизайки наистина в обувките на този човек, можеш да го стимулираш. Така че той сам ще осъзнае потребност от промяна.

Например: “ Виждам, че си много разсеян, ако продължаваш така, може и да загубиш работата си.“ Лично на мен ми звучи като заплаха. А в другия казаваш: “ От известно време забелязвам, че си много разсеян. Всичко наред ли е? Имаш ли нужда от помощ? Ако искаш да споделиш, насреща съм, защото това не се отразява добре на резултатите ти.“ Тук вече се усеща чувството на загриженост, няма как събеседникът ни да го отчете като натиск. Всъщност проблемът е в нас самите и как ние караме хората срещу нас да се чувстват. Поемай отговорност за нещата, които правиш неправилно и това ще ти даде възможност да бъдеш възнаграден за нещата, които правиш вярно.

 

Винаги помагай на хората около себе си

МЛМ ме научи, че не е важно аз какви успехи имам, аз колко пъти съм излизала на сцената или правила представяния. Аз какви доходи имам или искам да имам. Научи ме, че истинският боец не е мачото с татуировките и големите мускули, който ходи наперено, за да бъде забелязан. Истинският боец е слабичкият индивид. Той мобилизира цялото си съществуване, за да помогне на хората около себе си. Така че, ако трябва да седваш златни правила в живота си, започни от това – винаги да помагаш на хората около себе си.

 

Винаги бъди последният човек, който говори в разговора

Попитали Нелсън Мандела как е станал такъв велик лидер. Той отговорил, че се е научил от баща си, защото когато той сядал на кръглата маса, винаги говорел последен.

  • Опознай първо проблемите на хората, виж дали са склонни да те изслушат, дали можеш да им дадеш правилно решение, вникни внимателно в това, което казват и чак тогава говори.

 

Бъди винаги дисциплиниран

Дисциплината отличава пофесионалистите от посредствените. На дисциплина сякаш се опитват да ни научат в градината, в училище, вкъщи, на работа, но тя е нещото, което ни се отдава най-малко. Дисциплинираният спортист е човекът със златните медали, този, пред когото вратите са винаги отворени, а недисциплинираният е човекът, който казва, че не се състезава за купи и медали, а просто ей така, за да докаже на себе си, че може. Вероятно зад тези думи се крие точно страхът от провал, застраховка, че заявката за липса на успех не е непременно неуспех.

А ти имаш ли златни правила, които те подкрепят по пътя ти към набелязаните цели? Ще се радвам да ги споделиш с мен 🙂

 

 

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.