1. Не знаеш с какво се захващаш

Чували ли сте тази фраза поне веднъж от своята половинка? Звучи така все едно той по-добре знае от вас с какво възнамерявате да се захванете…Обикновено мъжете не проявяват емпатия в емоционален план, но що се отнася до нашите решения, сякаш те знаят по-добре от нас. На мен ми се е случвало да чувам тези думи. Звучат компетентно и същевременно не казват нищо конкретно. Добре, че винаги се осланям на вътрешния си инстинкт. Досега никога не ме е лъгал, винаги когато съм взимала решения, свързани с промяна на месторабота или преквалификация, убежденията ми са действали в моя полза. Нали съм си овен до мозъка на рогата си и винаги се старая да покажа на света, че не е прав, иначе можеше и да се подведа. Пиша това, защото знам, че има жени, които не искат да тръгват срещу мнението на мъжете си. Момичета, разберете, че това може да ви коства много компромиси в живота и усещане за загуба. Опитайте, счупете си главата, пък после смирено му кажете, че е бил прав и толкова. (На мен не ми се е случвало обаче…)

2. Е, това е в сферата на мечтите

Прибирам се вкъщи ентусиазирана от нова идея и хоп, ентусиазмът ми е разбит на пух и прах. А какво лошо има нещо да е в сферата на мечтите? Нима от възможността да мечтаем не са се появили и целите? Ако Дедал, Хенри Форд, Томас Едисън са нямали мечти, къде щяхме да бъдем ние сега? Подкрепящата половинка трябва да ни дава криле, а не да ни ги подрязва…

3. Няма как да стане в България

Чувала съм тази фраза не само от половинката си, но и от близките си. Тази гръмка фраза ни държи здраво стъпили на земята, защото ние трябва да си знаем мястото. Трябва да живеем не за да подобряваме статуса на живот на себе си и близките си, а за да се оплакваме, да мрънкаме и да се отказваме още преди да сме опитали.

4. Ти трябва да избереш – или семейство, или кариера

Това не съм го чувала от моята половинка, но има мъже, които искат да обсебват и обезличават. Защо жената трябва да е само домакиня или само майка, или само работеща жена? В днешно време нещата никак вече не стоят така. Тези стереотипи се разбиват всеки ден от знаещи, можещи и предприемчиви майки. Това са гъвкави жени, които не се страхуват да заявят позициите си и да намерят място в своето ежедневие за всичко. Познавам много  такива жени около мен, радвам се, че с част от тях имаме съвместни проекти и сътрудничества.

5. Губиш си времето

Всяко нещо, в което съм инвестирала време за мен е успешно начинание. Берем плодовете от своя труд не веднага, изисква си време. Аз съм търпелива, самодисциплинирана и достатъчно земна, за да знам, че е така. Не гоня бързи резултати. Затова и не залагам, не играя на тото и не чакам на случайните обстоятелства, за да се придвижа напред.

6. Да не кажеш после, че не съм те предупредил

Това в скоби означава, че няма как да очакваме подкрепа, ако нещо не потръгне. Понякога липсата на разбиране от страна на половинките ни може да доведе да крайно отдалечаване и дори раздяла. Момичета, моето послание към вас е да отстоявате себе си и да заявявате открито своята позиция. Ние жените имаме усещания, които мъжете не притежават. Нека да им покажем, че можем много и тяхната подкрепа ни е нужна. Ако откажат да ни я дадат, това не бива да ни демотивира. Лично мен това ме кара да  се амбицирам още повече и да си доказвам ежедневно, че заслужавам да ми се гласува доверие. Подкрепящата среда е важна, от нас зависи да бъдем силни и търпеливи и да преобърнем нагласите на човека до себе си.

 

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.