Не учете децата си с думи, а с пример

Не съм била учена да съм предприемчива. Родителите ми са работили държавна работа. Моята визия за бъдещето беше подобна. Оказа се обаче, че в мен дреме предприемач, който е чакал сгоден случай, за да се появи. Начинът ми на мислене се промени, когато бях във второто си майчинство и не исках да работя по 8 часа и 5 дни в седмицата. Оттогава водя децата си по тренинги и обучения. Те знаят, че, колкото повече успявам в бизнеса си, толкова повече време ще имам за тях. А повече за възможността, която е подходяща за майки на пълен работен ден, можете да откриете тук.

Ако много силно искаш нещо, ще намериш начин да го постигнеш

Това са думите към сина ми, който за пореден път си прави списък какво ще поиска за Коледа или за рождения си ден. Той се замисля върху тях и ми казва: „Знаеш ли, че си много права.“ ( Голямото ми дете е на 8 години.) Насочих го към тази мисъл, защото виждам, че и той като повечето деца, очаква ние с баща му да му купим така желаното „нещо“. Къде обаче остава удовлетвореността да се помъчиш по пътя, достигайки крайната цел? Така възпитаваме едни вечно мрънкащи, презадоволени, а в същото време неудовлетворени деца.

Провалът е път към успеха

Не ме разбирайте погрешно, нямам предвид детето ти да е смотльото или двойкаджията в училище, имам предвид да умее да губи. Това се възпитава много лесно чрез настолните игри. Неслучайно я има и играта „Не се сърди човече“. Като малка никак не умеех да губя. Познайте какво…Като възрастен отново имам проблем с това. Да умееш да губиш учи децата ни на търпение и смиреност. Добре мотивирана психическа нагласа е нужна на едно дете, за да се научи, че превъзмогването на загубата, всъщност е победа. Винаги има разплакани след игра на „Не се сърди човече“, но с воля и търпение, нещата ще се променят.

Касичка с лични средства

Да се лишиш от джобните си за деня, за да събереш парички за нещо, което истински желаеш. Това беше урокът, който дадох на моя син, когато поиска да отиде на зелено училище. Казах му, че е редно вместо да си купува вредни храни от лавката, да си събере левчетата и да отиде на това зелено училище. Ако просто му бях казала да не си купува вредни храни, забраната ми нямаше да проработи. Всяко дете трябва да има мечти и цели и да знае, че може да ги постигне с мъничко постоянство и търпение.

По-малко технологии, повече креативност

Двете ми деца са телемани, не обичат особено да си играят навън. А живеем в къща с голям двор и всякакви забавления. Аз не гледам телевизия от години, а мъжът ми се прибира късно и си пуска телевизора чак след 19 часа. Но фактите са такива, ако не ги изкарам насила, могат да стоят пред „кутията“ по цял ден. Тя ограничава мисленето на децата и ампутира тяхното въображение. Реших да променя нещо. Направихме си програма, която да следваме, когато сме си вкъщи и така ограничихме телевизията.

Открийте страстта на детето и канализирайте енергията му към конкретни резултати

Синът ми обича да рисува. Баба му също е творец и прави уникални картички. Утре той заминава на гости при родителите ми. Предложих му да рисуват картички с баба си, които после заедно можем да продадем. Идеята му хареса, ще почакаме да видим и резултатите.

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.