Какво за мен е работата?

Думата „работа“ произлиза от корена раб. Тази думя я свързвам с липса на мнение и невъзможност за отстояване на позиция. Асоцияцията ми ме води към занимание, в което нямаш особено право на глас, чакаш някой друг да ти определя почивките, заплащането, характеристиката на дейностите, които да извършваш. Така е, ако следваме 8-часовия работен ден и 5-дневната работна седмица. Това виждаме от родителите си и копираме като модел-вярваме, че това е системата. А работата не трябва ли да е свобода? Свобода сами да определяме кога сме най-ефективни и да работим точно в тези часове. Свобода да съчетаваме семейните си ангажименти със задължителните дейности. Свобода на съзнанието да мисли креативно и да твори, а не да копира.

Офисът

За мен това е място, което те ограничава. Навлязоха устойчиви фрази като „офис облекло“, „офис обзавеждане“, „офис консумативи“, а думата офис дори не е българска. Това в буквален превод е място с определена площ, в което група хора работят. Дори не е нужно някой да ни вкарва в рамки, да ни затваря зад четири стени и да ни ограничава – ние го правим доброволно.

Хайде да си представим какво би станало, ако не сме затворени в офис…разбира се, ако естеството на работа ни го позволява. На първо място ще можем да пътуваме повече, да се наслаждаваме на природата, да се вдъхновяваме от гледката, докато работим в отсрещното кафене или в близкия парк.

Много хора пътуват с часове, за да стигнат до работното си място. Не ми се изчислява това в дни, но определено времето за пътуване можем да вложим в любимото си хоби, разходка сред природата, кино с приятели и какво ли още не.

Дрескод или усещане за комфорт?

Нека да се спра и на офис облеклото, изключително досадно и непрагматично облекло. Дрехи, в които едва се движиш и ти е некомфортно по цял ден. Обичам спортно елегантния стил и да се откажа от собствения си стил заради ограничения в стайлинга, би означавало да не съм себе си, а някой друг.

В момента си работя от вкъщи с чорлава коса, без грим и прическа, облякла съм се спортно и си слушам музика – СВО-БО-ДА.

Другото предимство е, че мога да си позволя да си гледам децата, докато са болни и не ми се налага да търся бавачи и баби за помощ.

МЛМ индустрията предлага точно тази свобода стига да имаш такива очаквания за работата си. Една от свободните професии, които ти дават повече отколкото ти вземат. Не искам работата ми да ме ограбва, не искам, казвайки, че съм на работа, да се чувствам ощетена. Искам работата ми да ме вдъхновява, да ме кара да се събуждам с идеи в главата, да вади най-доброто от мен, да разгръща собствения ми потенциал…

А ти такава работа ли търсиш?

 

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.