Слънцето приятел или враг?

Слънцезащитните продукти са категория, която не ни позволява да експериментираме. Кожата е най-големият орган на нашето тяло. Пораженията от вредните лъчи могат да оставят по нея трайни следи като: загрубяване, поява на нови бръчки, кожни алергии и възпаления, лунички, пигментации, поява на нови бенки. Вредните слънчеви лъчи достигат до нашата кожа дори и във водата и под чадъра, така че не бива да се прекалява със стоенето на плажа особено в обедните часове. И въпреки че благодарение на слънцето ние си осигуряваме хормона на щастието, превенцията от вредното му влияние е от изключително значение.

 

Какво да приготвим в багажа?

Лично аз използвам слънцезащитни алое продукти, които са подходящи, както за мен, така и за моите деца. Така едновременно спестявам пари и място, което в плажната чанта винаги е оскъдно.

  1. Слънцезащитният алое крем на Форевър е идеалният ми спътник за плажа. С него мога да отида навсякъде, където слънцето грее, благодарение на широкоспектърната защита с фактор 30, която предпазва кожата ми от ултравиолетовите лъчи тип А и тип В. UVA представляват 95% от лъчението, стигащо до Земята. Те проникват дълбоко в кожата и играят сериозна роля за загубата на колаген и еластан. Алое сънскрийн съдържа авангардна комбинация, включваща натурален цинков оксид без наночастици и с напредничава покривна технология. Нанася се с лекота, предлага отлична слънцезащита и не оставя мазно или лепкаво усещане. Чистото алое, което се съдържа в крема, запазва влагата в кожата и помага на останалите съставки да проникнат дълбоко.
  2. Алое защитен спрей пък може да се прелее в малко флаконче от 50 мл. С него предпазвам косата си ми служи също като спрей за след слънце, за да успокои зачервената и раздразнена кожа. Идеален е и при близка среща с медузи, имахме такава случка преди няколко години с моя син…И до ден днешен споменава тази история и ме пита пак ли на Черно море ще ходим, защото там е пълно с медузи. Не мога да му обясня, че няма значение дали сме в Балчик, Варна или Албена, все е Черно море.
  3. Алое балсам за устни с фактор 30 е третият продукт, без който не тръгвам на море. Нанасян преди излагане на слънце и повторно при необходимост, Форевър сън липс защитава устните от ултравиолетовите лъчи, успокоява кожата и облекчава усещането за дразнене и сухота. Маслото от жожоба е известно с овлажняващите си свойства и допринася за омекотяване на кожата на устните. Алое вера успокоява и хидратира. Алантоинът също има способност да облекчава чувствителната кожа, а охлаждащият ефект на натуралната мента допълнително намалява дразненето.

 

Превенцията

Обичам морето, дори го чакам с нетърпение всяка година, но също така не забравям, че превенцията е най-сигурната защита за мен и моето семейство.

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.