Комуникацията като ключ към добрата реализация

Технологии и общуване, каква е връзката между тях? В предишната ми статия споделих с вас колко е важно общуването – вербалното и невербалното. Какво се случва обаче, когато намесим и силата на технологиите? Общуването и технологиите вървят ръка за ръка. Ако се справяме успешно с комуникацията и имаме минимални компютърни познания, можем да постигнем много с малко усилия. Ето и няколко сфери, в които можете да се реализирате, ако сте комуникативни и искате да работите, използвайки предимствата на технологиите.

Сферата на  услугите

МЛМ

Мулти Левъл Маркетингът е високоефективен бизнес модел, който ще ви позволи да създавате своя мрежа от потребители, които да се обслужват сами. Тук е нужно наистина да владеете ефективната комуникация, за да покажете предимствата на този бизнес модел на потенциалните си партньори. Общуването може да е лесно и забавно и да ви носи доходи. Благодарение на социалните мрежи и Ютюб, можете да развиете своя бизнес, така че той да се превърне във ваш основен източник на доходи. Недостатъкът тук е, че се изисква търпение и постоянство, защото мрежа от ефективни сътрудници не се изгражда лесно. Предимството обаче е, че веднъж постигнали успех в тази сфера, няма да страдате от липса на материална сигурност. Повече за МЛМ можете да прочетете тук.

Колцентровете

Все повече чуждестранни фирми наемат български служители за своите нужди. Едно от основните изисквания е да владеем добре конкретния чужд език и да сме добри в комуникацията по телефона. Признавам си, че продажбите по телефона ми се струват като нещо, с което не бих могла да се справя, защото една от дейностите, които може да изпълнява един колцентър, е точно тази. При точно такъв тип работа се изисква голяма находчивост и непоклатим позитивизъм, защото „да стреляш на сляпо“, опитвайки се да продадеш нещо на някого, си е доста рисковано начинание. Разбира се, такива колцентрове могат да имат и други предназначения като обслужване на клиенти, техническа поддръжка или събиране на информация.

Туристическите агенции

Условието да сме комуникативни и да решаваме поблемите на недоволните клиенти важи с пълна сила. Основният канал на комуникация е чрез телефон или компютър, но работата е динамична, стресова и често пъти води до така нареченото „прегаряне“.

 

Продажба на услуги онлайн

Тук освен добри комуникативни умения и компютър ще са ни необходими и специални IT умения. Защото създаването и поддръжката на сайтове не е лесна работа, но пък е доходоносно. Има ли желание, има и начин. Стига да решите, можете да се научите.

 

Онлайн търговия

Този вид търговия все още навлиза на българския пазар. Клиентите са недоверчиви, защото нямат гаранции и не са достатъчно защитени. Некоректни онлайн търговци винаги е имало и ще има, а следите им лесно изчезват, когато бъдат разкрити. Предимството на онлайн магазина е, че нямате нужда от физическо помещение и разходите ви са много по-ниски, но пък конкуренцията във виртуалното пространство е голяма и ще е нужно време, докато бизнесът ви потръгне.

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.