Има ли всъщност криза?

Без да съм финансов експерт мога да отговоря на този въпрос – да, има криза. Криза се заражда, както в личните взаимооношенията между хората, така и в материалното състояние на обществото. Кризата идва винаги когато сме прекалили, когато не сме могли да определим някакви граници. Тези граници са свързани с нашия морал, желанието за повече от необходимото, приоритетите в нашия живот и още, и още. Кризата е наш съветник, тя идва, за да ни покаже, че след нея може и нищо да не ни е останало. И тогава ние трябва да променим ценностите си или кризата от съветник ще се превърне в наш враг. Изцяло от нас зависи как ще погледнем на нея.

Води ли кризата до сътресения?

Разбира се, че води, но те пък ни карат да занулим темпото. Да спрем за малко и да си дадем сметка, че нищо не зависи от нас, ние сме тук и сега. И аз съм си аз не заради скъпата кола, уникалната рокля за бала, свръх скъпите лифтинг процедури, а заради мен самата и моя пълнеж. Какво изпуснахме всъщност, докато гоним материалното? Изпуснахме порастването на децата си, изпуснахме безкрайното синьо небе, изпуснахме му края, че и вътрешния си мир… Толкова много неща изпуснахме, че не знам как и кога ще ги наваксаме. И ако не беше тая мъдра криза да се появи точно в правилния момент, все още щяхме да теглим бързи кредити за безсмислени неща, да изплащаме колите си на лизинг и да купуваме поредния апартамент на зелено, за да има за децата ни. Едно стана сигурно и то е, че не можем да изпитваме сигурност за бъдещето си, ако не сме си създали такъв вид доход, който не се определя от часовете работа, които лично сме заработили. Повече за такъв ефективен модел на възнаграждение можете да прочетете тук.

Любов по време на криза

Мога да кажа, че в един такъв момент семейството е опората, ставаме си някак по-мили и по-близки. Ще дам пример, свързан с моето семейство. Вчера бях рожденичка, винаги досега, откакто съм омъжена, със съпруга ми сме се карали за дреболии на моя рожден ден. Някакво проклятие сякаш тегнеше над нас. Тази година, за първи път от сигурно 5-6 години, ние бяхме в хармония. Нямаше напражение, нито нерви (когато имам да върша много неща или чакаме гости и трябва да се подготвя, ставам ужасно нервна), имаше само едно усещане, че разполагам с цялото време на света и не ми е необходимо да бързам.

Преоткрих любовта към децата си и търпението да ги изслушвам и разговарям с тях. Обикновено след работа съм толкова уморена, че нямам нерви да слушам и техните капризи. Започнах да се радвам на градинката си, на кучетата си, на пролетта, която разцъфтява около мен и вътре в мен. Давам си сметка, че на никого не му е нужно много, така че искрено се надявам всеки да седне и да помисли всъщносът какво иска за себе си и в живота си.

Катарзис

Мисля си, че точно в този момент всеки човек преживява своя катарзис. Борим се с бушуващите емоции вътре в нас, за да се събудим преродени и с нови сили да вкусим от истинския живот. За да можем след години да си спомняме за този момент като една повратна точка в нашия живот, една възможност, която ни се дава да се вгледаме в себе си и наистина да си дадем сметка какво ни прави щастливи.

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.