Минералът магнезий

Магнезият е един от минералите, необходими на човешкото тяло, за да функционира пълноценно. Той влияе върху мускулите, нервната система и кръвната захар. Безсънието, раздразнителността и мускулните крампи, може да са симптоми за липса на магнезий.

Как да си го набавим?

Магнезий се съдържа в спанака и листните зеленчуци. Можем да го открием още в бобовите, ядките и семената. Елда, киноа и просо са също богати на магнезий. Често пъти в забързаното ни ежедневие не успяваме да се храним здравословно. Препоръчителната дневна доза е от 280 до 330 мг., според наредбата за физиологичните норми за хранене, издадена от министерството на здравеопазването. Доказано е обаче, че над 80% от населението не може да си набави необходимия всекидневен прием. Дефицитът на магнезий пречи и на нормалното усвояване на други витамини и минерали. Например такъв минерал е калцият. Ето защо се препоръчва приемът на комплексни добавки. Комбинациите, които учените на Форевър разработват, си взаимодействат синергично. Така витамините, минералите и микроелементите са в точното съотношение според ежедневните ни нужди.

Кои са добавките на Форевър, в които има магнезий?

10 ползи от приема на магнезий

1. Действа противовъзпалително

Дефицитът на магнезий е свързан с хронични възпаления. Те могат да доведат до наднормено тегло. Магнезият под формата на хранителна добавка е задължителен при хора в преддиабетно състояние.

 

2. Помага ни да се преборим с депресията

Магнезият играе важна роля за мозъчната функция и настроението, а ниските нива са свързани с повишен риск от депресия. Хората под 65-годишна възраст, които не приемат достатъчно магнезий, е по-вероятно да изпаднат в депресия. Някои експерти смятат, че ниското съдържание на магнезий в съвременната храна може да причини много случаи на депресия и психични заболявания.

 

3. Оказва благотворен ефект при безсъние

При липса на здрав сън, освен увеличаване на приема на храни, богати на магнезий и прием на хранителни добавки, можем да добавим етерични масла или чай от лайка.

 

4. Облекчава мигрената и главоболието

Мигрената може да бъде много упорите и неприятна. В комбинация с други симптоми, може да ни извади от работоспособност и кондиция. Ето защо е хубаво да си осигуряваме препоръчителната дневна доза магнезий.

 

5. Укрепва здравината на костите

Чрез всекидневния прием на магнезий намаляваме риска от остеопороза. Магнезият спомага за усвояването на калция и активирането на витамин D.

 

6. Успокоява болките в мускулите

7. Поддържа нивата на електролитния баланс

8. Задължителен по време на бременност

9. Дава енергия и мускулен тонус

10. Помага при болки, свързани с ПМС

 

Кои са факторите за изчерпването му?

  • рафинираните храни
  • високата кръвна захар
  • наднорменото тегло
  • диуретични лекарства

Подбрах информацията специално за теб, ако статията ми ти беше полезна, моля сподели я с приятели.

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.