Коледните празници са свързани с много любов, време прекарано с най-близките и смирение. Те ни карат да гледаме на света с други очи. Това е времето, в което ни чакат много изненади на трапезата и под елхата. Но за да бъде усещането още по-уникално, трябва да помислим и за подаръците на най-близките ни хора. Ето и моите решения.

Съвет № 1

Винаги подхождайте с внимание, но имайте за цел подаръкът ви да е по-скоро практичен, отколкото красив. В свят на едно консуматорско общество, в което можем да си позволим почти всичко, е много трудно да зарадваме близките си хора. Затова моята препоръка е подаръците да са свързани със здравето на близките ни. Много често забравяме за него, приемайки го за даденост. Ето и няколко идеи за подаръци.

  1. Ваучер за разкрасителна процедура и хранителна добавка или козметика, що се отнася до дамите.
  2. Настолна игра и детски витамини, когато говорим за малчуганите.
  3. Комплект базово масло, течен сапун и Aлое вера жели, ако говорим за бебетата.
  4. Принадлежности за личната хигиена, ако говорим за мъжете.

Съвет № 2

Не оставяйте пазаруването за последния момент, защото това е свързано с напрежение и често ни кара да претупваме избора си. Освен това, ако подаръкът е поръчан онлайн, трябва да вземем под внимание и дните за доставка. Съществува опасност подаръкът да пристигне след празниците.

Съвет № 3

Правете си записки през цялата година, защото на мен често ми се случва да установя нуждата на мой близък от нещо конкретно и после да забравя за нея.

Съвет № 4

Не купувайте на децата си всяко нещо, което си харесат или пък, което им е натрапено чрез рекламите. Удоволствието за тях трае не повече от няколко часа, после имаме поредната захвърлена и ненужна вещ. Тази година реших да покажа на сина ми какво е да спестиш пари за нещо, което наистина искаш и му предложих вместо подаръци да си спестява пари за зелено училище. Да научим децата си да си правят сметката и да знаят, че парите се изкарват с труд, лично за мен е един от най-ценните уроци в живота.

Съвет № 5

Избягвайте ненужното опаковане. Лично за мен е абсолютно непрактично да опаковаме подаръците в подаръчна хартия, която после да бъде изхвърлена. Помислете колко допълнителни ресурси се изразходват за нещо, което отива на боклука. Като вариант за опаковане са кутиите за многократна употреба, които могат да се ползват години наред. Има ги в различни размери, така че нека да помислим и за природата в това време на годината.

Весели празници и дано Белобрадият старец изпълни всичките ви желания!

Вашият коментар

Направи първата си крачка към промяна на потреблението с пакета "Лична хигиена" и получи веднага лична отстъпка. Продуктите в него съм подбрала специално за теб с много внимание и грижа. Научи повече
Включи се онлайн със стартов пакет и получи веднага 30% отстъпка и правото да развиваш собствен бизнес с Форевър Включи се сега
Свържи се с мен
НевенаViber
Искаш ли да знаеш повече за Алое Вера продуктите?

Запиши се за нашия бюлетин с новини и получавай полезни статии, новини за продукти и промоции или още нещо :)

Thank you for subscribing.

Something went wrong.